Stars and Stories, een internationale scale-up gespecialiseerd in online beoordelingen, had behoefte aan kennis en inzichten van buiten. “Je kunt alles wel zelf oplossen, maar dat kost tijd”, zegt CEO en oprichter Jeroen den Bok dan ook. We spraken met hem over het proces van het zoeken én vinden van een Raad van Advies (RvA).

“We groeien hard, zowel in Nederland als internationaal. Dan komen er steeds vaker momenten dat je denkt, kunnen we dat wel? Mijn eerste reactie is dan altijd, als we het niet kunnen, dan leren we het gewoon. Maar op een gegeven moment gaat dat te veel tijd kosten, terwijl je er ook mensen bij kan halen die je het antwoord zo kunnen geven. We hadden behoefte aan expertise, coaching en opbouwende feedback.

Zorgvuldig opbouwen RvA

Ik dacht meteen, die mensen ken ik wel. Die heb ik in mijn eigen netwerk zitten. Ik had al iemand gevraagd toen mijn COO met PMP kwam. Tijdens een kennismaking met PMP werd mij inderdaad duidelijk dat advies niet altijd vanuit het eigen netwerk hoeft te komen. Het liet me inzien dat je het meeste uit je RvA kunt halen als je die zorgvuldig opbouwt. En zorgvuldig betekent ook dat je raad van adviesleden volledig objectief zijn en je niet gaan napraten.

Goede begeleiding PMP

We hebben na een prettig proces met goede begeleiding zes profielen gekozen van mensen die we hebben uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Tijdens de gesprekken merkte ik meteen, dit zijn sterke mensen met veel ervaring. Het waren ook leuke gesprekken, op de inhoud. Wat hielp is dat ik zelf de eerste gesprekken deed en mijn collega’s vervolgens de tweede gesprekken. Dan weet je echt zeker dat je de juiste keuze maakt.”