GGN, de grootste incasso- en gerechtsdeurwaarder van Nederland, is begin 2020 op zoek naar een ondernemende commissaris die niet bang is om anderen uit te dagen om te presteren. Ze schakelen PMP in bij de zoektocht. Maarten van Rooij, voorzitter bestuur aandeelhouders, vertelt erover.

“Het feit dat er vijf goede kandidaten uit het systeem van PMP rolden, die allemaal voldeden aan onze wensen en het ook nog eens waarmaakten in een persoonlijk gesprek; dat zegt eigenlijk alles over de kwaliteit van PMP. Je begint natuurlijk met anonieme profielen. Je ziet niet hoe iemand heet, waar hij of zij heeft gewerkt. Ik vond dat een groot voordeel. Alle aannames en projecties die je mogelijk kunt hebben over iemand – die spelen geen rol. Dat maakt de zoektocht heel zuiver.

Aanscherpen profiel commissaris

PMP hielp ons om het profiel van de commissaris scherp te krijgen. Die persoonlijke begeleiding was waardevol. Hierdoor konden we ons beeld gedurende het zoekproces aanscherpen. Je moet er wel tijd voor vrijmaken, het proces is best tijdsintensief. Het maken van de afspraken doe je ook zelf. Wij hebben vijf kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, waarna er nog twee overbleven. En het was nog best lastig om te kiezen, omdat ze allemaal goed waren. Uiteindelijk zijn we unaniem tot een kandidaat gekomen; iemand waar we blij mee zijn.

Output van PMP

Je kunt misschien je twijfels hebben bij anonieme profielen, maar ik vond het mooi om te zien dat de profielen klóppen. Niemand viel tegen. Ik ben dan ook tevreden over de output van PMP: zowel in kwantiteit – want er was genoeg te kiezen – als in kwaliteit. Dat in combinatie met de professionele en prettige persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat we een volgende keer weer bij PMP zullen uitkomen.”