Op het Prikbord in haar maandelijkse Magazine informeert Aedes haar leden over een variëteit aan wetenswaardigheden voor de corporatiepraktijk. In het nummer van december 2015 wordt kort en krachtig geattendeerd op PMP Supervisor.

Aedes vestigt opnieuw de aandacht op de mogelijkheid voor haar leden om zonder extra kosten gebruik te maken van premium zoeken, zo blijkt uit een publicatie in hun magazine van december 2015. Lees Nieuwe toezichthouder nodig?

Daarmee gaat Aedes verder op de weg die is ingeslagen in haar artikel Beter toezicht met afspraken vooraf, waarin wordt ingegaan op het belang van het Toezichtskader.

De nieuwe Woningwet legt meer verantwoordelijkheid voor de prestaties van een woningcorporatie bij commissarissen. De raad van commissarissen doet er daarom goed aan een visie op bestuur en toezicht te ontwikkelen, vinden de auteurs van het artikel. Die visie is vervolgens de basis voor een toezichtskader, afgestemd op het huidige krachtenveld en opgaven van een corporatie. Het is ook in het belang van de commissarissen zelf meer betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van de corporatie. Met de nieuwe Woningwet blijven ze verantwoordelijk voor de prestaties van de corporatie: dat vergt hun actieve bijdrage.