Vraag en antwoord Categorie: Over zoeken

  

Categoriën:

PMP gebruikt meerdere manieren om de kwaliteit van de profielen van kandidaten te borgen. Vooral de combinatie van deze manieren maakt het kwaliteitsniveau hoog.

 • Persoonlijk contact: ieder profiel wordt telefonisch met PMP besproken
 • Referenties: kandidaten kunnen referenten verstrekken
 • Cross checks: de profielen bevatten cross checks op consistentie
 • Entreefee: een financiële drempel voor niet-serieuze kandidaten
 • Jaarlijks: interesse check

Om contact te kunnen opnemen met commissarissen, toezichthouders of raad van adviesleden moet je als zoekende organisatie ingeschreven zijn. De inschrijfprocedure is eenvoudig:

 1. Klik op inschrijven en vul je contactgegevens in, plus het anonieme profiel van de organisatie voor wie je een kandidaat zoekt. (ca. 5 min)
 2. Verifiëer je gegevens. Indien gewenst kun je het profiel telefonisch met PMP doornemen (gratis service).
 3. Je hebt direct toegang tot je eigen afgeschermde omgeving.
 4. Pas bij het besluit tot aanstelling van een kandidaat uit ons bestand ben je een succesfee verschuldigd.

Als je voor meerdere organisaties zoekt - bijvoorbeeld als headhunter - hoef je je maar één keer te registreren. Met één registratie kun je meerdere organisatieprofielen beheren.

Zie ook: Wat zijn de kosten?

Er zijn drie manieren:

 • Via via: commissarissen wijzen andere commissarissen op PMP
 • Via partners van PMP
 • Via Google

Zie ook: Hoe vind ik een commissaris?, Hoe schrijf ik me in als commissaris?

Ja, je kunt PMP uitproberen, zonder dat je ergens aan vastzit.

Kijk rustig rond in ons bestand of neem contact met ons op voor meer mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Zie ook: Wat zijn de kosten?, Hoe vind ik een commissaris?, Hoe schrijf ik me in als zoekende organisatie?

PMP gaat voor goed geleide organisaties in een snel veranderende wereld. Hoe? Door de juiste mensen vindbaar te maken voor RvC’s, RvT’s en RvA’s. Op basis van kwaliteit en geschiktheid en niet om wie zich bijvoorbeeld ‘t mooiste voordoet of toevallig op het netvlies staat.

Als het aan de top goed zit, heeft dat impact op de hele organisatie en iedereen die ermee te maken heeft. En het mooie is: er zijn meer dan genoeg goede mensen. Bekenden én onbekenden die het verschil kunnen maken bij de juiste partij.

Om ze bereikbaar te maken heeft PMP het matchingproces heruitgevonden: het maakt gebruik van moderne technologie, versterkt met succeselementen uit traditionele wervingsmethoden. Doelgericht, veilig en zuiver. Met deze aanpak zijn kwaliteitsmatches aan de top voor iedereen vanzelfsprekend. Daar staat PMP voor.

Zie ook: Hoe vind ik een commissaris?, Hoe schrijf ik me in als commissaris?

We hebben tot nu toe iedereen kunnen helpen die via PMP op zoek is gegaan naar een commissaris, van start-up tot multinational.

Wil je weten of jij ook kunt slagen bij PMP? Neem dan contact met ons op en we doen vrijblijvend een quickscan voor je.

Zie ook: Kan ik PMP eerst vrijblijvend uitproberen?

Met PMP krijg je een meteen overzicht van onderling goed vergelijkbare en gescreende profielen van kandidaten, die vindbaar zijn op basis van je scherpste profielschets. Je kunt dus meteen in contact komen met de kandidaten die aan jouw wensen voldoen.

In grote lijnen dient de anonimiteit bij PMP twee doelen:

 1. Kwaliteit van het zoekproces
  De anonimiteit maakt objectiviteit in het zoekproces mogelijk en biedt vrijheid tijdens de selectieprocedure. Tegelijkertijd is er in een vroeg stadium veel informatie over kandidaten beschikbaar voor de zoekende organisatie. Ook informatie die normaal niet of te laat bekend wordt.

 2. Bereiken van kandidaten
  Naast de kwaliteit van het zoekproces, vindt een deel van de doelgroep het prettig om niet hun hele achtergrond aan iedereen bekend te maken, maar alleen aan diegenen bij wie zij het zinvol achten.

PMP is een openbaar platform met profielen van commissarissen, toezichthouders en raad van adviesleden, waarvan iedere zoekende partij gebruik kan maken. Zowel headhunters als partijen die de werving en selectie zelf willen doen.

PMP maakt de zoektocht naar en het uitnodigen van geschikte kandidaten heel eenvoudig.