Is je bedrijf aan het groeien? En heb je het gevoel dat er belangrijke dingen zijn waar je te weinig ervaring mee hebt? Zoals misschien grotere krachtvelden dan voorheen, hogere bedragen, partnerships of organisatorische zaken die je misschien anders zou willen hebben?

Toegang tot kennis

Dat is een goed teken, want dat betekent dat je in de lift zit. Maar om daar goed mee om te gaan, moet je toegang hebben tot de juiste kennis, ervaring en netwerken.

Groei heeft enorm veel consequenties voor je organisatie. Er veranderen zaken voor je op het gebied van personeel, je financiën, investeringen en het nemen van risico’s. Bovendien kun je tegen salesvraagstukken aanlopen.

Onafhankelijke Raad van Advies

Heb je iemand om je ideeën mee te bespreken? Een persoon die als klankbord fungeert? Kortom, een sparringpartner?

Misschien praat je nu met je personeel, andere ondernemers of mensen vanuit je netwerk. Een valkuil daarvan kan zijn dat ze net niet helemaal objectief zijn. Je hebt mensen nodig die:

1.    Kritische en confronterende vragen durven te stellen.
2.    Niet altijd meegaand zijn, maar je uitdagen en testen om verder te komen.
3.    Niet alleen naar de korte termijn kijken, maar ook de toekomst van je organisatie in het vizier houden.

Een Raad van Advies (RvA) kan dat bieden. Een RvA daagt je uit om het bredere perspectief te zien, ten opzichte van de organisatie, maar ook ten opzichte van jezelf. Met een RvA haal je een enorme bak ervaring binnen, die je op een praktische manier kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Specialistische kennis RvA

Het is een prachtige kans om gebruik te maken van de specialistische kennis van de RvA leden. Stel ze vragen die voor jou spelen: “Zullen we dit product aan onze lijn toevoegen? Hoe richten we onze organisatie daarop in?”

Ofwel, wat een coach is voor de ondernemer, is een RvA voor de onderneming. Een RvA voelt zich betrokken bij het succes van je onderneming en zorgt ervoor dat jij als directie het bedrijf zo sterk mogelijk kan maken. 

Verschil met een Raad van Commissarissen

Een Raad van Commissarissen heeft de wettelijke verplichting heeft om toezicht te houden op de organisatie. Een Raad van Advies is veel informeler, zonder die wettelijke verplichtingen. Maar je hebt met een RvA wél toegang tot waardevolle kennis en ervaring.


Ontvang de RvA-bundel

Ontdek de kracht van een Raad van Advies en vraag nu onze RvA-bundel 'Alles over Raden van Advies voor groeibedrijven' aan.

Lees wat een RvA is, wat het voor jouw bedrijf kan betekenen en laat je inspireren door persoonlijke verhalen van ondernemers.

Mail mij de RvA-bundel

Stuur mij de RvA-bundel