Bij het vraag en aanbodproces van commissarissen wordt vaak in dezelfde vijver gevist. Zo blijft er veel kennis en ervaring onbenut. Hoe kun je dat anders aanpakken? Gerben van der Werf vertelt.

"Onlangs werd ik benaderd door de directeur van een groeiend MKB-bedrijf die op zoek was naar een Raad van Advies-lid. Zij belde mij voor advies, maar gaandeweg het gesprek viel er ineens een stilte. ‘Wij hadden eigenlijk bedacht dat jij wel in onze Raad van Advies kon komen.’ vroeg ze. Ik voelde me natuurlijk vereerd, maar we kenden elkaar nauwelijks, alleen via via. En hadden ze al scherp voor ogen waar de organisatie het beste bij gebaat was? We hebben een afspraak gemaakt om dat eerst eens te bespreken. En dan breder te bekijken wie daar goed bij past.

Aanbodproces commissarissen

Dit geval staat niet op zichzelf. Bij commissarissen bestaat al langer het idee dat het vraag en aanbodproces niet altijd optimaal verloopt. Er wordt vaak in dezelfde vijver gevist, in hetzelfde kringetje gekeken waardoor veel kennis en ervaring onbenut blijft. In de vijver is tenslotte niet iedereen even goed vindbaar. Niet iedereen zit erin en je weet onvoldoende van iedereen in de vijver om de juiste mensen eruit te vissen. Ook niet iedereen ziet een advertentie of reageert daarop. En dat terwijl er zoveel goed gekwalificeerde commissarissen en toezichthouders zijn. Daar wordt nu maar beperkt gebruik van gemaakt.

Breder zoeken

Als we ook buiten de vijver zoeken, gaan er werelden voor ons open. We komen in contact met nieuwe mensen, we zoeken breder. Bovendien kunnen we elkaar ook cross-sectoraal beter vinden en versterken. Op kleine schaal zie je al dat zorg en wonen naar elkaar toetrekken, maar dat kan nog breder. De cultuursector krijgt bijvoorbeeld steeds minder subsidie. Zouden ondernemers daar iets kunnen betekenen? Mensen uit de publieke sector kunnen een meerwaarde hebben voor het bedrijfsleven, en andersom, voor een verbreding van denken en inzichten. Hoe mooi zou het zijn als je al die sectoren aan elkaar kunt verbinden?

Geschikte kandidaten

Laten we van de vijver een grote oceaan maken. Waarin mensen worden gevonden voor posities waar hun kwaliteiten tot hun recht komen. En organisaties geschikte kandidaten vinden met precies de juiste competenties en kwaliteiten. Daar zijn wij allemaal bij gebaat. Want als het aan de top goed zit, heeft dat impact op de hele organisatie en iedereen die ermee te maken heeft."