Voorzitter bij DBA. Hoe bevalt het?

Testimonial | 17-5-2022 | 4

Terugblik: we interviewen Laurent Jan van den Bogaard. Hij werd via PMP voorzitter van de RvC bij Expertisecentrum DBA. Hoe bevalt het hem nu?

“Nadat ik me bij PMP had ingeschreven, rolde er binnen onafzienbare tijd een interessante functie uit het systeem: die van commissaris bij expertisecentrum DBA, specialist in begeleiding voor mensen met autisme en voor de mensen in hun omgeving. Die rol paste me goed; ik werk al tientallen jaren in de zorg, momenteel binnen de directie van gehandicaptenzorg bij Cordaan. Het was meteen een goede match, van beide kanten.

Relatie bestuur en RvC

De uitdaging zat ‘m in de werkgeversrol: toezicht houden op een tweekoppige directie. Door de goede klik over en weer, hebben we een goede start kunnen maken. In mijn eerste jaar heb ik veel energie gestoken in het opstellen van een governance code, waarin de relatie tussen bestuur en RvC goed beschreven staat. Ook het op orde brengen van de interne bedrijfsvoering was een belangrijk aandachtspunt. Natuurlijk kom je problemen tegen, zijn er soms strubbelingen. Daar groei je van als commissaris.

Op zoek naar commissaris

Ik zit hier zeker goed op mijn plek. Het interessante aan deze functie is dat ik veel gebruik kan maken van mijn expertise en kennis opgedaan binnen de zorg. Dat je daar anderen mee kan helpen en ondersteunen, geeft een bevredigend gevoel. Aan de andere kant kun je inhoudelijk weer veel van de organisatie, DBA, leren, waardoor je uitgedaagd blijft. We gaan nu weer op zoek naar een commissaris. Die zullen we via PMP gaan zoeken.”

Ook gevraagd worden voor RvC-posities?

Schrijf je in en word anoniem vindbaar voor vacatures die aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen.

Alle artikelen