Marieke Brouwer is eigenaar van GGz-instelling Cuidate. De kandidaten voor haar RvC vond ze via PMP. Hoe ging dat vanuit haar perspectief?

Marieke Brouwer is eigenaar van GGz-instelling Cuidate. De kandidaten voor haar RvC vond ze via PMP. Hoe ging dat vanuit haar perspectief?

"Voor mijn snelgroeiende GGz-zorginstelling Cuidate was ik op zoek naar een Raad van Commissarissen van twee personen. Ik wist meteen, ik wil geen mensen uit mijn eigen netwerk, maar onafhankelijke professionals waarmee ik goed kan sparren. Die óók kritisch durven te zijn, zonder bang te zijn de relatie op het spel te zetten.

Visie PMP

Via Google kwam ik PMP tegen. De visie achter het bedrijf sprak me meteen aan: een database met anonieme profielen waardoor je objectief zoekt, gecombineerd met persoonlijke begeleiding. En die begeleiding bleek top te zijn. Samen met PMP had ik in no time vier kandidaten gevonden die voldeden aan mijn wensen en waarmee ik af wilde spreken. Drie daarvan kon ik live spreken, eentje telefonisch.

Starten met RvC

Ook na die gesprekken kreeg ik waardevolle begeleiding vanuit PMP. Je kiest namelijk snel voor iemand die veel op je lijkt. Maar is dat ook de slimmere keuze? Eén van de kandidaten was juist op de gebieden waar ik zelf minder goed in ben heel sterk. En daar heb ik voor gekozen, want aan zo iemand heb je uiteindelijk veel meer. Binnen twee weken was alles rond. Inmiddels is mijn RvC gestart en hebben we de eerste algemene vergadering al achter de rug. Het bevalt heel goed!

Uit de database PMP

Terugkijkend op het proces weet ik dat het sowieso goed was gekomen. Uit de database van PMP kwamen voldoende geschikte kandidaten. Ze hadden nog back-ups ook, als de gesprekken waren tegengevallen. De combinatie van persoonlijke begeleiding met een prettige online omgeving, waar je zelf rustig kunt rondneuzen, maakt dat ik een volgende keer zeker weer voor PMP zal kiezen.”

Ook op zoek naar kandidaten voor jouw zorginstelling?

Samen met de NVTZ hebben we het Zoek + Vind platform opgericht: Hét platform dat toezichthouders en raden van toezicht voor zorg en welzijn bij elkaar brengt. Benieuwd? Ga naar het Zoek + Vind platform of neem contact met ons op.