thumb

“We hadden zelfs keuzestress”

Testimonial | 18-11-2019 | 92 | 6
thumb

Erik Akkermans is werkzaam in de sector kunst & cultuur, als manager, als bestuurder en als adviseur. Hij heeft ervaring met landelijke, provinciale en lokale instellingen en overheden. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Kunstraad Groningen. Hij heeft PMP ingezet om een nieuwe commissaris te vinden voor Isala theater. Hoe is dit bevallen?

“Een paar jaar geleden las ik in de krant over PMP. Ik vond het meteen een interessant platform, omdat ik het belangrijk vind dat toezichthouders en commissarissen niet alleen binnen hun eigen kring zoeken, maar ook open staan voor andere suggesties. Zeker nu thema’s zoals inclusiviteit en diversiteit steeds meer de aandacht vragen.

Ik heb me ingeschreven als commissaris en werd al snel benaderd voor een functie in de RvC bij het Isala theater in Capelle a/d IJssel – een rol die goed bij mij past omdat ik me graag beweeg in de wereld van kunst en cultuur. Toen wij zelf weer iemand nodig hadden, hebben we ook via commissarisvinden.nl gezocht. Dat verliep buitengewoon vlot.

Pluspunten vond ik de persoonlijke begeleiding, het actief luisteren en doorvragen zodat we onze wensen nog helderder konden formuleren. Ook de website is makkelijk te navigeren: het is allemaal zo ingericht dat je er op een fijne manier doorheen loopt.

Uiteindelijk kwam er een goede lijst kandidaten uit het systeem rollen, waaruit we drie mensen gekozen hebben om mee in gesprek te gaan. Twee daarvan pasten zó goed dat we zelfs – bij wijze van spreken – keuzestress hadden. Een luxeprobleem. Uiteindelijk is er een zeer goede match uitgekomen. Commissarisvinden.nl heeft zijn meerwaarde duidelijk bewezen.

Ook op zoek naar kandidaten voor jouw RvC?

Wij helpen je graag met het vinden van mensen waar je echt iets aan hebt.

Krijg toegang tot 800+ kandidaten die staan ingeschreven in onze database. Benieuwd wie er in ons bestand staan? Doe een vrijblijvende demo of doe een algemene zoektocht en oriënteer je via de quickscan.