Persbericht

Kleine zorgorganisaties moeten door de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) een Raad van Toezicht of Commissarissen hebben. Ze kunnen bij de zoektocht naar toezichthouders op professionele wijze de juiste mensen vinden met Wtzatoezicht.nl, het nieuwe platform van de NVTZ en PMP. Zo krijgen ze toezichthouders aan boord die echt van meerwaarde zijn.

Voor veel zorgorganisaties is de nieuwe wet een grote uitdaging. Waar vinden zij ineens toezichthouders die goed passen bij wat ze nodig hebben? De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) heeft met verschillende brancheverenigingen de handen ineengeslagen om een programma te ontwikkelen dat zorgorganisaties helpt met het organiseren van goed en passend intern toezicht.

Belangrijk onderdeel hiervan is Wtzatoezicht.nl, het nieuwe matchingplatform voor zorgorganisaties die door de Wtza een Raad van Toezicht gaan oprichten. Toezichthouders die graag een rol als Wtza-toezichthouder willen vervullen kunnen zich op het platform inschrijven. Zorgorganisaties kunnen ze daar vinden.

Voor iedereen toegankelijk

“Het nieuwe platform maakt werving en selectie van toezichthouders in het kader van de Wtza voor iedereen toegankelijk”, zegt Marius Buiting, directeur van NVTZ. “Wtzatoezicht.nl zoomt in op welke expertise je werkelijk nodig hebt. Op die manier krijg je een Raad van Toezicht met meerwaarde. Door samen te sparren, te evalueren en met elkaar mee te denken help je jezelf en de organisatie verder.”

Gerben van der Werf van Wtzatoezicht.nl: “NVTZ is expert in toezicht in zorg en welzijn en wij zijn experts in de matching van toezichthouders. Samen hebben we NVTZ Zoek+Vind opgericht, het platform waarop alle typen zorg- en welzijnsorganisaties toezichthouders kunnen vinden. En nu komt er een specifieke groep zorgorganisaties aan die intern toezicht gaat inrichten. Deze groep helpen we graag met het vinden van goede toezichthouders via Wtzatoezicht.nl.

 

Door de Wtza een Raad van Toezicht nodig?

Ga naar Wtzatoezicht.nl