Commissaris bij Van Leeuwen Buizen Groep

Testimonial | 18-5-2022 | 2

Terugblik: we interviewen Ronald Lamé. Hij werd via PMP commissaris bij Van Leeuwen Buizen Groep. Hoe bevalt het hem nu?

"Nadat ik me bij PMP had ingeschreven, werd ik benaderd voor de functie als commissaris met de financiële portefeuille bij Van Leeuwen. Ik ging meteen overeind zitten. Die functie zou me wel eens heel goed kunnen passen. Ik ben jarenlang actief geweest in de Raad van Bestuur van Mourik. Ook een familiebedrijf en een internationaal concern dat opereert binnen de industrie. Ik kende de afnemers en de markt van Van Leeuwen goed. Genoeg raakvlakken dus.

Actief in de RvC Van Leeuwen

Na meerdere gesprekken bleek de klik wederzijds. Ik ben nu drie jaar actief in de RvC bij Van Leeuwen en het bevalt uitstekend. Ik hou van het handelskarakter van het bedrijf; de internationale ambities. Van Leeuwen heeft onlangs een grote overname gedaan van een Europese concurrent, met veel consequenties, zowel financieel, op het gebied van IT en organisatorisch. Een enorme uitdaging en mooi om daar nauw bij te betrokken te zijn.

Eervol om commissaris te zijn

Nu zitten we door de coronacrisis opnieuw in een uitdagende periode. Dat vraagt ook iets extra’s van ons als RvC. Welke scenario’s zijn er? Wat gaan we doen? Ik deins niet terug van een uitdaging, maar zie het juist als leermoment. We hebben gelukkig voldoende draagkracht om door de crisis heen te komen. Ik vind het enorm eervol om commissaris te zijn bij zo’n mooi en sterk bedrijf als Van Leeuwen. Dat heb ik toch mooi aan PMP te danken.”

Alle artikelen